Log ind
VÆRKTØJER
AnalyseCirkler
Værktøj til tekstanalyse
ArtLine
Tidslinje med kunstværker og forfattere
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
GenreUniverset
Zoom ind på danskfagets genrer
Notesbog
Dine egne noter samlet ét sted
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer

Videogalleri 
Korte og overskuelige elevhenvendte videoer om danskfaglige begreber, emner og problematikker findes i rigt mål på dansk.gyldendal.dk

Videoerne ligger tilgængeligt for eleverne i portalens bibliotek under genren 'Videopræsentation'. 
Teksttyper og faglige begreber
Hvad er instruerende tekster for noget? Hvad er forskellen på berettende, fortællende og dramatiske tekster? Hvordan genkender du en regulerende, en lyrisk, argumenterende, informerende tekst? Og hvad dækker faglige begreber som fx 'berettermodel' og 'aktantmodel' over?

Formidlet i elevhøjde med tydelig speak og en vedkommende tegnestil har Anja Emilie Madsen og Helle Schütten Johansen udarbejdet en stribe formidlingsvideoer, som eleverne kan bruge i deres forberedelse og/eller som repetition.


Fortællertyper og synsvinkel

Mette Jeppesen fra Tanke-streg står bag striben af tegnefilm, der forklarer de forskellige fortællertyper og synsvinkel samt formidlingsvideoerne om medier og kommunikation. Tanke-streg har desuden udarbejdet periodefilmene til det moderne gennembrud, som er forankrede i det konkrete forløb, men også kan findes i biblioteket. Se desuden en introducerende film til det moderne gennembrud her i videogalleriet.


Staveforhold

Korte, fokuserede videooplæg om udvalgte stavemønstre, der kan bruges til elevernes egen forberedelse eller som genopfriskning direkte i undervisningen – en ressource i en undervisningspraksis, der helt eller delvist tilstræber et flipped classroom.

Videoerne er lavet i et samarbejde mellem Gyldendal og Karina Brunsgaard Bek, der har mange års erfaring med undervisning inden for vanskeligheder med skriftsproget.