Log ind
VÆRKTØJER
AnalyseCirkler
Værktøj til tekstanalyse
ArtLine
Tidslinje med kunstværker og forfattere
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
GenreUniverset
Zoom ind på danskfagets genrer
Notesbog
Dine egne noter samlet ét sted
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer

Virkeligheden kan være svær at blive klog på - men med dokumentarfilm bliver det lidt nemmere.

Tag dine elever med til CPH:DOX som har et særligt skoleprogram målrettet grundskolen. Et af årets temaer er Selvportræt.

I et samarbejde mellem CPH:DOX og Gyldendal kan du her på siden finde inspiration til at arbejde med relevante film fra årets program i din danskundervisning og relevante forløb under temaet Selvportræt.

CPH:DOX festivalen finder i år sted i perioden: 20. - 31. marts

Don't give a Fox

Tag med otte seje skater-piger på tur gennem landet, når de besøger landets skateparker – store som små. Vi får et enestående indblik i et stærkt sammenhold af nye veninder, der støtter hinandens skate-debuter og amatør-succeser. 
At have amatør-skills som skater er lige meget, når man har et team som Don’t Give a Fox pigerne til at heppe på én! Skater-gruppen Don’t Give a Fox finder et unikt sammenhold gennem deres passion for at skate – en disciplin der ofte domineres af drenge, men som pigerne nu gør sit krav på. Vi følger deres knitrende kemi, når de drager afsted på eventyr og åbner op for både om deres tanker og følelser for både hinanden og publikum. En opløftende film om fællesskabets helende kraft og nogle unge kvinders særlige univers.

Mating

Da den svenske instruktør Lina Mannheimer sætter sig for at vise, hvordan dating apps har gjort intimiteten i mellem unge mere overfladisk, bliver projektet pludseligt vendt på hovedet, da to af de unge deltagere i dokumentaren ved et tilfælde møder hinanden og mærker en elektrisk tiltrækning, der opstår helt uden tinders hjælp. Filmen følger Edwin og Naomi, der i denne ‘coming-of-age’ film, viser, hvordan teknologi kan holde forhold ved lige og bidrage til at selvtillid og accept af en selv kan få lov at blomstre i en tid, hvor der er nemt at være ensom, selvom man er i konstant kontakt med alle.

Q's barbershop

Q’s Barbershop er beliggende i hjertet af Vollsmose, og er et populært sted for de unge i området at hænge ud. Qasim, der ejer salonen, står for at give de unge fra området den fedeste stil – du kan f.eks. få en ‘Usher’, en ‘Flat Top’, en ‘House Party’ eller en ‘Will Smith’ med fade
Derudover kan gæsterne også få råd og vejledning til de store og små spørgsmål i livet såsom kærlighed, parforhold eller uddannelse, Qasim hjælper dig også glædeligt med din dansktest, alt imens du bliver stylet og trimmet. Q’s Barbershop bliver sin egen lille verden, hvor vi introduceres til en lang række fængslende personer, der alle kæmper deres egne kampe. For uanset om du er flygtning, kriminel eller stræber, så skal frisuren være knivskarp. Og langt de fleste af Q´s kunder forlader da også salonen med fornyet mod på dagens gøremål og livet i sig selv. En skøn feel-good film om identitet, fællesskab og vigtigheden i at kunne definere sig selv.