Log ind
VÆRKTØJER
AnalyseCirkler
Værktøj til tekstanalyse
ArtLine
Tidslinje med kunstværker og forfattere
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
GenreUniverset
Zoom ind på danskfagets genrer
Notesbog
Dine egne noter samlet ét sted
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer

Om udgivelsen

'Celestine' er en spørgelsesroman om adelskvinden Celestine, der bliver murret inde i middelalderen, og om den unge kvinde, der forsøger at forstå sin egen historie såvel som Celestines skæbne.

Det er sommer, og bogens kvindelige hovedperson besøger Dragsholm slot i Nordvestsjælland og fascineres af den genganger, der angiveligt huserer der, Celestine eller Den Hvide Dame. Hun var en ung adelskvinde, der blev gravid med en staldkarl og som straf muret inde af sine forældre omkring 1550.

Kvindens kæreste arbejder i kiosken på Svanemøllen Station, deres forhold er medtaget af træthed og irritation og af hans nat sammen med en anden kvinde.

Hovedpersonen får arbejde på en skole, hvor hun skal bo. Hun fortæller eleverne om sin oldemor Alma, der blev kidnappet eller stjålet af sin far og holdt indespærret og skjult. Eleverne optager og irriterer hende med deres sprøde ukuelige ungdom, som hun selv kun lige har forladt.

På skolen begynder det at spøge. Den unge kvinde møder en mystisk kvinde, der regerer i et næsten forladt bibliotek. Og selv spøger hun også, eller sådan opfatter eleverne hendes nattevandringer rundt på gangene som spøgeri.

Hun reflekterer over sin barndom som skilsmissebarn, over morens bekymringer og over at bære sit behov for omsorg frem og tilbage mellem to hjem. "Min barndom var en meget lang, utroligt befolket ensomhed."

En roman om længslen efter fællesskab i en verden, hvor mennesker går igennem hinandens liv som spøgelser igennem vægge.

Om forfatteren

Olga Ravn, født 1986, er uddannet på Forfatterskolen. Hun har arbejdet som underviser på Testrup Højskole, som anmelder på bl.a. Politiken og arbejder nu som redaktør på Gyldendal.


Foto: Lærke Posselt, 2015
UDDRAG
EKSTRA