Log ind
VÆRKTØJER
AnalyseCirkler
Værktøj til tekstanalyse
ArtLine
Tidslinje med kunstværker og forfattere
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
GenreUniverset
Zoom ind på danskfagets genrer
Notesbog
Dine egne noter samlet ét sted
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer
af Eva Tind

Om bogen

Når Eva Tind skriver, tager hun afsæt i det konkrete, selvbiografiske. Tind er optaget af identitetsspørgsmålet og undersøger, hvad det vil sige at høre hjemme et sted, og hvordan opfattelsen af virkelighed og erindring forandrer sig over tid. I sin seneste bog, romanen Rosenvej, udforsker hun barnets forhold til omgivelserne, og hvordan barnet vokser sammen med ting, personer og genstande i et forsøg på at integrere sig i verden.

I 2012 rejste forfatteren Eva Tind til Nordkorea. Han er en rejse-roman i dagbogsform: Rejsen foretages af en adopteret, en hjemvendt fremmed, der som Eva Tind har aner i landet. Romanen er en personlig refleksion over identitetsbegrebet og en undersøgelse af en totalitært planlagt og styret rejseform, hvor fremmede isoleres fra befolkningen og overvåges konstant. Jo mindre den kvindelige jegfortæller som turist får lov til at se, jo mere bliver oplevelsen af det, kvinden ser, et spejlbillede af hendes egen forestillingsevne.

Han handler primært om kvindens relation til sin biologiske far, som er født i Nordkorea og bortadopterede hende. Sydkorea og adoptionshistorien fletter sig ind i rejsen gennem fiktive samtaler med hendes afdøde biologiske far. Han relaterer sig i sin tematik direkte til Eva Tinds debutbog do (2009), hvor verden tvedelt i en koreansk og en dansk, de to verdener mødes i samme rum, bogens. I romanen Han er kvinden rejst ud i en afkrog af virkeligheden for at skildre et land, en nation, en far og et barn, hvis skæbne var at blive delt i to. Han relaterer sig også til Eva Tinds tidligere arbejde med totalitarisme (eva+adolf fra 2011) og spørgsmålet om, hvad der sker, når balancen mellem det gode og det onde skrider, og mørket flytter ind; ind i børneværelset, i parforholdet, i nabohuset, i den lokale vælgerforening, i et lands regering og begynder at indrette sig som et menneske.

Om forfatteren

Eva Tind er født i 1974 i Pusan, Korea. Hun blev adopteret til Danmark som 1-årig og opvoksede i Låsby i Jylland. Eva Tind har tidligere udgivet digtsamlingerne do i 2009 og eva+adolf i 2011. Hun debuterede som romanforfatter med Rosenvej i 2012. I 2010 modtog hun Klaus Rifbjergs debutantpris fra Det Danske Akademi.


Foto: Kajsa Gullberg, 2012
LÆSEPRØVE
EKSTRA