Log ind
VÆRKTØJER
AnalyseCirkler
Værktøj til tekstanalyse
ArtLine
Tidslinje med kunstværker og forfattere
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
GenreUniverset
Zoom ind på danskfagets genrer
Notesbog
Dine egne noter samlet ét sted
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer
af Peter Øvig Knudsen

Om bogen

Peter Øvigs andet bind om hippierne og Thylejren sommeren 70 kulminerer med femten lejrdeltageres besættelse af Hjardemål Kirke. I løbet få timer udviklede besættelsen sig yderst dramatisk, da ophidsede fiskere angreb besætterne og politistyrker blev sat ind med helikopter og tåregas. Ud fra politirapporter, dagbøger og interview rekonstruerer Peter Øvig time for time den skæbnesvangre dag.

Hippie 1 – Tre år og 74 dage der forandrede Danmark var den hvide bog om opturen: Historien om eksplosionen i Summer of Love og dens euforiske kulmination ved det store eksperiment i Thy. Hippie 2 – Den sidste sommer er den sorte bog om nedturen med druk, drab, junk, selvmord, sort magi og vold.   På baggrund af politiets efterforskning fortæller Peter Øvig blandt andet historien om, hvordan lejrens klovn, den strippende Provo-Knud, beslutter at udrydde det onde i verden og starter med at knivdræbe sin bedste ven. Hippie 2 – Den sidste sommer er historien om en vision, der løb løbsk, om mennesker, der fejlede, om selvmord, sindssyge og drab, om store drømme og bristede illusioner.

Om forfatteren

Peter Øvig Knudsen, født 1961, journalist og forfatter.

Som journalist har Peter Øvig skrevet på månedsbladet Press, Dagbladet Information og Weekendavisen. Siden 2003 har han kun arbejdet som forfatter.

Peter Øvig har skrevet en række bøger, bl.a. forfatterportrætterne i Børn skal ikke lege under fuldmånen (1995), generationsportrættet Min generation (1997), Efter drabet om modstandsbevægelsens likvideringer (2001), romanen Hilsner fra klovnen (2003), Birkedal om en dansk torturbøddel (2004) og tobindsværket Blekingegadebanden (2007).

I 1996 lavede Peter Øvig sammen med Lars von Trier tv-eksperimentet Marathon for Danmarks Radio, otte 24-timers interview med bl.a. Pia Kjærsgaard, Jens Okking og Ali Hamann. I 2003 instruerede han sammen med Morten Henriksen dokumentarfilmen Med ret til at dræbe, baseret på Efter drabet.


Peter Øvig modtog i 2004 DR’s Rosenkjærprisen for sine to bøger om besættelsestiden med den begrundelse, at han var "en af de største nulevende formidlere af den nyere danske historie". Som forfatter af bøgerne om Blekingegadebanden har Peter Øvig bl.a. modtaget Cavling-prisen, Montanas Litteraturpris, Læsernes Bogpris, Den Berlingske Journalistpris samt prisen for Årets Historiske Bog.

Foto: Poul Rasmussen, 2008