Log ind
VÆRKTØJER
AnalyseCirkler
Værktøj til tekstanalyse
ArtLine
Tidslinje med kunstværker og forfattere
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
GenreUniverset
Zoom ind på danskfagets genrer
Notesbog
Dine egne noter samlet ét sted
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer

Om udgivelsen

”Jeg ville være enke, og jeg ville være digter” viser Tove Ditlevsen som frontløber for den autobiografiske strømning i dansk litteratur. Bogen samler en lang række tekster, fra klummer til aforismer, der ikke ellers har kunnet finde plads i forfatterskabet. Det er en rå bog, der revitaliserer Tove Ditlevsen som en forfatter, der var både nådesløs med sin egen selvbiografi og i de råd, hun gav til andre, bl.a. i sin brevkasse.
Disse tekster var i høj grad med til at tegne offentlighedens billede af Tove Ditlevsen, da hun levede, men teksterne er siden gået tabt. Nu viser de os en forfatter, der, som Karl Ove Knausgaard, gjorde sit liv til litteratur og betalte den høje pris, det måtte koste.
I ”Jeg ville være enke, og jeg ville være digter” blotlægger Tove Ditlevsen det smertefulde dilemma, der er højaktuelt for det moderne menneske, som står fanget mellem familie og karriere, mellem kærlighed og frihed, mellem vasktøjet og kunsten.
Bogen er illustreret med bidrag fra kunstnergruppen Sort Samvittighed, der sætter et stykke op om Tove Ditlevsen på Det Kongelige Teater i foråret 2014. Forestillingen rejser rundt i hele landet.
 

Om forfatteren

Tove Ditlevsen (1917-1976) var en af de mest markante danske litterære personligheder i det 20. århundrede.

Foto: Gyldendals Billedbibliotek