Log ind
VÆRKTØJER
AnalyseCirkler
Værktøj til tekstanalyse
ArtLine
Tidslinje med kunstværker og forfattere
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
GenreUniverset
Zoom ind på danskfagets genrer
Notesbog
Dine egne noter samlet ét sted
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer
af Lone Aburas

Om bogen

Robert er tandlæge. Rebecca underviser i geografi på VUC. De mødtes under en rodbehandling. En måned efter flyttede de sammen med deres sure teenagebørn i hans store lejlighed. De har jævnligt en form for samleje.


En dag har Robert fået sig en badge. ”Jeg skjuler en flygtning”, står der. Derefter begynder han at sige: ”Handling giver forvandling”, og så skal den illegale Amir pludselig bo der. Rebecca er ikke begejstret for det pludselige engagement. Og slet ikke for Roberts gamle ven, Mark, der råber paroler fra 80’erne og drikker deres rødvin og bager på Roberts datter. Eller for Amir, der ryger og er depressiv og hele tiden er der. Faktisk er hun slet ikke rigtig begejstret eller engageret i noget som helst. Og hvad med hendes egen kronragede søn. Hvad har han gang i? Og hvorfor er Roberts datter pludselig blevet så tynd?   Måske er det tid til at engagere sig?

Om forfatteren

Lone Aburas (f.1979) cand. scient. soc. Debuterede i 2009 med romanen Føtexsøen. I 2011 kom Den svære toer. Føtexsøen blev i 2011 til et teaterstykke.

Modtog i 2009 Statens Kunstfonds præmiering for nyudgivelser, samt Munch-Christensens Kulturlegat. Derudover modtog hun i 2010 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

Foto: Morten Holtum, 2009
LÆSEPRØVE
EKSTRA