Log ind
VÆRKTØJER
AnalyseCirkler
Værktøj til tekstanalyse
ArtLine
Tidslinje med kunstværker og forfattere
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
GenreUniverset
Zoom ind på danskfagets genrer
Notesbog
Dine egne noter samlet ét sted
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer

Om udgivelsen

En midaldrende kvinde med mand, to halvstore børn og et velfungerende familieliv føler sig fastlåst og fanget i de forestillinger, som omverdenen har defineret for et liv: Sådan skal man være som mor, sådan skal man være som hustru, sådan skal man være som menneske … Hun tager alene op i deres store sommerhus ved kysten, hvor en storm lige har hærget, og her bor hun i nogle dage under dække af at skulle arbejde, men i stedet går hun ture eller drikker alt for meget rødvin for at prøve at finde ud af, hvor grænsen går mellem hendes egne ønsker og de andres forventninger. Hvad vil hun selv? Hvem er hun egentlig? Hvorfor har hun så store utilstrækkelighedsfølelser? - og hvorfor er hun så vred?
Grünfeld skildrer indlevet og i et følelsesmæssigt fortættet og koncentreret rum, hvordan kvinden tumler med sine eksistentilelle overvejelser og kommer overens med sit liv. Den (litterært) konventionelle vej ville være sammen- og opbruddet, men hos Grünfeld vælger den navnløse hovedperson at fortsætte sit liv; den eneste forskel er blot, at det nu sker på et mere reflekteret niveau, hvor hun er bevidst om sine valg.
 

Om forfatteren

Katrine Grünfeld, født 1968, debuterede i 2008 med romanen "Mindre pletter", hun har siden udgivet romanerne "Sommerferie" (2010) og "Et hjem i Mørke" (2012).

Foto: Robin Skjoldborg, 2011
UDDRAG
EKSTRA