Log ind
VÆRKTØJER
AnalyseCirkler
Værktøj til tekstanalyse
ArtLine
Tidslinje med kunstværker og forfattere
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
GenreUniverset
Zoom ind på danskfagets genrer
Notesbog
Dine egne noter samlet ét sted
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer

Om udgivelsen

"Døden er en del af mit navn" handler blandt andet om døden og navnet, og tematikken udfoldes på mange niveauer. Det at hedde noget er også at blive synlig for døden; når noget kan benævnes, så er det noget. Men hvad? “What’s in a name?” spurgte Shakespeare. Hvad rummer et navn? Hvorfor hedder tingene det, de hedder? Det er en barnlig spørgen og undren, men det er et spørgsmål stillet af en voksen, som nu står midt i livet, hvor brud lader nye døre stå åbne.

Bogen handler også om døden og rejsen. Det er en livsvigtig og afklaret bog om at skrive sig igennem sit navn, komme ud på den anden side og se et nyt liv i øjnene. Der er en vrede, en styrke og en sikkerhed i undersøgelsen af det enkle og det personlige: det fatale ved at hedde … Morten = Døden. Søndergaard = At gå sønder. Sønder og sammen.

 

Om forfatteren

Morten Søndergaard, som er født i 1964, er en af Danmarks mest anerkendte og fremtrædende forfattere.

 

Han debuterede i 1992 med digtsamlingen Sahara i mine hænder og har siden skrevet elleve digt- og prosasamlinger samt en enkelt roman. I 2009 udkom Må sort dreng dø ren og Slikkerne (i samarbejde med Jørgen Haugen Sørensen), ligesom Morten Søndergaard var redaktør på den poetiske encyklopædi Af sted. Senest har han bl.a. udgivet den anmelderroste Fordele og ulemper ved at udvikle vinger samt ORDAPOTEK, hvor han tager de ti ordklasser under kærlig behandling. 

Foto: Gyldendals Billedbibliotek
UDDRAG