Log ind
VÆRKTØJER
AnalyseCirkler
Værktøj til tekstanalyse
ArtLine
Tidslinje med kunstværker og forfattere
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
GenreUniverset
Zoom ind på danskfagets genrer
Notesbog
Dine egne noter samlet ét sted
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer

 

Om udgivelsen

DIGTE 2014 er en bog der handler om mange ting; blandt andet om hvordan det føles at være i live i begyndelsen af et årtusinde, på kanten af sammenbrud og subjektivitet.

Priskomitéen motiverer sit valg blandt andet således:

»Theis Ørntofts Digte 2014 er skrevet med en usvigeligt sikker desperation. Den er gennemsyret af en lede ved den hverdag, bogens jeg alligevel ikke kan komme ud af, og af et økologisk sortsyn, der undervejs bliver nærmest surreelt i sin vælde. Samtidig er digtene utroligt smukke og utroligt morsomme. Dette greb er noget er af en bedrift, især fordi bogens humor og dens sortsyn ikke modarbejder, men snarere forstærker hinanden. Mediernes nyheder, kroppens blodårer, den globale krig og et kosmos af forbindelser glider ind og ud af hinanden i Theis Ørntofts digte, det samme gør ekkoer af firserdigtningen, især Michael Strunge. Også derfor er Theis Ørntoft en oplagt modtager af Michael Strunge-Prisen 2014 for sin svære to’er, Digte 2014«.

Foto: Lærke Posselt, 2014

Om forfatteren

Theis Ørntoft debuterede som forfatter i 2009 med digtsamlingen Yeahsuiten, der var nomineret til Montanaprisen, ligesom han fik Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat 2010 for sin debutbog. Theis Ørntoft er uddannet fra Forfatterskolen i 2009.

Foto: Lærke Posselt, 2014
Læseprøve
EKSTRA