Log ind
VÆRKTØJER
AnalyseCirkler
Værktøj til tekstanalyse
ArtLine
Tidslinje med kunstværker og forfattere
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
GenreUniverset
Zoom ind på danskfagets genrer
Notesbog
Dine egne noter samlet ét sted
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer

Om udgivelsen

Sonja kan ikke skifte gear. Det er faktisk tvivlsomt, om hun overhovedet er sådan en, der kan lære at køre bil. Hun er ældre end de andre på køreskolen, og hendes kørelærer Jytte har så meget på hjerte, at hun ikke har tid til at lære Sonja om gearskifte. Hun ordner det bare for hende. På sjette måned.

Sonja bor alene i København, oversætter svenske krimier og går til massage hos Ellen, som tydeligt kan mærke problemerne hobe sig op i hendes bindevæv. Hjemme i Jylland går Sonjas søster rundt og vil ikke tage telefonen, men Sonja er en fighter. Det har hun altid fået at vide, og en dag får hun endelig samlet mod til sig og beder om at skifte kørelærer. Kan man for fanden ikke bare lære at køre bil?
 

Om forfatteren

The Independent kalder hende ”a great dane”, oprah.com beskriver hendes stil som "enkel og sublim", Pulitzervinderen Junot Diaz kalder hende  slet og ret ”en stjerne”. Nu kommer Dorthe Nors med en helt ny roman hos Gyldendal! Dorthe Nors er en af dansk litteraturs store overraskelser. Hun fik et internatioalt gennembrud med novellesamlingen KANTSLAG, som blev kåret til en af de 25 bedste litterære bøger, der udkom i USA i 2014. Nu kommer hun med dén roman, som vi tror bliver hendes folkelige gennembrud i Danmark.

Dorthe Nors er den første og eneste dansker, som er udkommet i det prestigefulde litterære magasin THE NEW YORKER (endda hele to gange) og hendes bøger, som har en helt egen blanding af menneskelig dybde, sproglig quirkiness og humor, er inden for de sidste par år solgt til udgivelse til mange lande. Dorthe Nors er født i Herning i 1970 og har 6 bøger bag sig. Hun har senest udgivet MINNA MANGLER ET ØVELOKALE.


Foto: Gyldendals Billedbibliotek