Log ind
VÆRKTØJER
AnalyseCirkler
Værktøj til tekstanalyse
ArtLine
Tidslinje med kunstværker og forfattere
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
GenreUniverset
Zoom ind på danskfagets genrer
Notesbog
Dine egne noter samlet ét sted
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjer

Om udgivelsen

”Sara bor med Philip, indtil det går i stykker og hun skal flytte ud igen. Hun regner med det sker hver dag, når han kommer hjem fra arbejde. Skat, der er noget, vi er nødt til at tale om. Og så gør han det forbi. Hver aften, når hun lægger sig til at sove, tænker hun: Så sker det først i morgen.”
Alene hjemme er Kirsten Hammanns nye suveræne kærlighedsroman om at være på nippet til midaldrende og hungre efter kærlighed og børn.
Sara er i slutningen af trediverne, freelancer uden det store, og bor hos den rige forretningsmand Philip, der netop har været igennem en hård skilsmisse. Hun prøver at være en god papmor for hans døtre, Klara og Esther, og overtale ham til at de får deres eget. Men han er ikke klar. Hun er superklar og jo mere klar hun bliver, jo mindre bliver han!
Ovenover bor den smukke og lidt skøre Frederikke som børnene elsker.
Og så begynder Sara at få absencer og besvime og få hedeture. Er hun i overgangsalderen, har hun en dødelig sygdom? Eller så hun i sine febersyner Frederikke tage tøjet af Philip?
Alene hjemme er en roman, der går lige ind i alle, der har kærlighedskvaler – og hvem har ikke det? Om at hungre efter kærlighed og blive plagende og ulidelig. Og om at være kvinden mellem skilsmissen og det nye forhold.
 

Om forfatteren

Kirsten Hammann, født 1965, debuterede i 1992 med digtsamlingen Mellem tænderne. Hun har siden udgivet en række romaner, der har placeret hende som en af de mest læste og kritikerroste danske forfattere. Hun har modtaget en lang række priser, senest Danske Banks Litteraturpris for hendes sidste roman, En dråbe i havet fra 2008.

Foto: Bjarke Johansen, 2015