Log ind
VÆRKTØJER
AnalyseCirkler
Værktøj til tekstanalyse
ArtLine
Tidslinje med kunstværker og forfattere
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
GenreUniverset
Zoom ind på danskfagets genrer
Notesbog
Dine egne noter samlet ét sted
SkoleTube
Direkte adgang til en lang række web 2.0-værktøjerAf Jane Østergaard Madsen og Christina Holdt Saldern

Hvad vil det sige at rejse? 

At rejse forbinder vi ofte med noget ydre, hvor det at rejse handler om fysisk at bevæge sig fra et sted til et andet over en vis afstand i en vis periode. Der kan være mange forskellige formål med den ydre rejse, man rejser måske for at holde ferie, for at få oplevelser, eller man er på forretningsrejse for at passe sit arbejde. Det at rejse kan også forstås som noget indre, man kan fx foretage en mental rejse (drømmerejsen), og som en metafor for menneskelivet (rejsen fra barn til voksen) eller døden (den sidste rejse). 

I dette forløb skal du blive klogere på de forskellige betydninger af at rejse, og hvordan det at rejse kan opleves både som noget ydre og indre.


Om novellen

I forløbet skal I i makkerpar læse novellen #Parisjetaime, der handler om en bestemt rejse. Novellen er skrevet af den danske forfatter Sanne Munk Jensen, og er en del af antologien Lige nu, som udkommer i forbindelse med en børnelitteratur festival, som afholdes i oktober 2017. Novellerne i antologien er skrevet af en række europæiske forfattere, og de handler alle om at rejse. Når I er færdige med at arbejde med #Parisjetaime, kan I selv læse andre noveller i antologien.